Количка
0 продукта
 
Препоръчани
 

Какво са пептидите?

 

Пептидите са истински представители на наносвета, тъй като дължината им е по-малко от един нанометър. В човешкия организъм пептидите изпълняват функция на информационни молекули, доставят информация от една клетка към друга. Попадайки във вътрешността на живата клетка, пептидът предизвиква синтез на активни вещества, нормализира обмяната на веществата и активира процеса на възстановяване. Така пептидите предизвикват масивно подмладяване на тъканите - тоест действат като еликсир на младостта.

 

(Полипептидната верига е верига от аминокиселини, свързани чрез пептидни връзки. Всяка пептидна връзка се осъществява между въглеродния атом от карбоксилната група на една аминокиселина и азотния атом от аминогрупата на съседната ѝ. Винаги започва с аминогрупа и завършва с карбоксилна група. Полипептидната верига е права и неразклонена.)

Всеки орган и система в човешкия организъм съответства на определен тип пептидни биорегулатори: за артериите и сърцето, костите, нервната, имунната система, панкреаса, щитовидната жлеза и т.н.

Постиженията на съвременната медицина позволяват да се извлекат пептиди от тъкани на бозайници и да се въведат в човешкия организъм, активирайки процесите на възстановяване на тъканите. Пептидните биорегулатори въздействат на организма по следните направления:

-  подмладяват клетките на организма;
-  увеличават устойчивостта на клетките към кислороден глад;
-  увеличават резистентността на клетките към токсини и други вредни вещества;
-  оптимизират тъканния метаболизъм;
-  оптимизират усвояването на хранителни вещества в тъканите и освобождаването от разграждането;
-  оптимизират функционалната активност на клетките и клетъчната обмяна на веществата;
-  оптимизират процесите на възстановяването на всички тъкани в организма.

 

Пептидите не са лекарство! Не са болкоуспокояващо хапче, което изпиваш, и ти става по-леко! Докато съвременните лекарствени средства се борят със симптомите на болестта, лечението с пептидни биорегулатори е комплексен подход за възстановяване на работата и функционалността на конкретен орган на тялото.

Пептидите влизат в клетките на болния орган и помагат да се възстанови тяхната структура! Регенерираният орган след това сам се справя със здравословния проблем и с болката, както го е правил, когато сте били на 20–25 години.

Молекулите на пептидите са толкова малки, че лесно проникват в тъканите и клетките. Попадайки там, те стартират процеса на възстановяване на стареещите тъкани. Доказано е, че ако въведете в тялото правилно комбинирани пептиди, те могат да регенерират увредените клетки и тъкани в органите на човека. Действието на пептидите на клетъчно ниво води до възстановяване на синтеза на протеин в организма, който е нарушен вследствие на стареенето или на болестите.

Ето някои от главните резултати от използването на биопептидни регулатори:
 

     възстановяване на функционалната активност на органите и тъканите;

     забавяне на темпа на стареене;

     възстановяване на сърдечносъдовата система;

     възстановяване на функциите и тъканите на белодробната система;

     укрепване на имунната система;

     нормализиране на работата на черния дроб и панкреаса;

     нормализиране на въглехидратния метаболизъм;

     нормализиране на нивото на мелатонин;

     подобряване на умствената и физическата работоспособност;

     възстановяване на работата на жлезите с вътрешна секреция.