Количка
0 продукта
 
Препоръчани
 

Мезотел Бюти

Мезотел Бюти
Натиснете върху снимката за по-голям размер
Цена: 43.00лв.
Наличност: В наличност
Модел: мезотел бюти
Средна оценка: Продуктът няма оценка

Количество: Поръчайте

120 мл

 Мезотел Бюти се препоръчва за:
• подобряване на мозъчното кръвообращение
• подобряване на нервно-мускулното предаване
• подобряване на дейността на централната нервна система
• профилактика на нарушения в мозъчното кръвообращение и
рехабилитация след прекаран инсулт
• в качеството си на антиоксидант
• засилване на имунитета
• профилактика на стареенето
• цялостно подмладяване на организма
• профилактика на рак

НА ОСНОВАТА НА ХОЛИН И КОЛОИДНО СРЕБРО, ОБОГАТЕН С
ЦИНК И ВИТАМИНИ

 

Холин

Възстановява недостига на ацетилхолин в организма, подобрява дейността на нервната система и обмяната на веществата, забавя процесите на стареене, освобождава клетките от токсини, повишава антиоксидантния статус, засилва устойчивостта срещу стрес, подобрява текстурата, влажността, еластичността и цвета на кожата, подпомага изглаждането на дребните бръчки.

Колоидно сребро

Има противовирусно и противомикробно действие, подпомага извеждането на солите на тежки метали, повишава антиоксидантния статус, засилва имунитета, понижава риска от онкопатология.

Цинк
Стимулира дейността на тимуса и засилва имунитета, стимулира процеса на регенерация, повишава антиоксидантния статус, участва в дейността на 200 ензимни системи, на хормона на растежа и инсулина.

 

Състав: вода, фруктоза, концентрат на сок от френско грозде, холин битартрат, сухи екстракти от готу кола и мерджан, концентрат на колоидно сребро, цинков лактат, натриев селенит, натриев бензоат, калиев сорбат.

Количества. В една чаена лъжичка (5,2 г) се съдържат:

холин

62,4 мг

сребро

6,24 мкг

цинк

2,24 мг

селен

9,35 мкг

Начин на действие на съставките

Калций

Йоните на калция заедно със специални белтъчини придават твърдост и еластичност на костта.  Калцият влияе значително върху функционирането на нервната система, като осигурява равновесието между процесите на възбуждане и задържане в кората на главния мозък. Калцият участва в предаването на нервните импулси и свиването на мускулите. Той придава на мускулите способността да се напрягат и отпускат. Недостигът на калций в организма води до остеопороза и чупливост на костите. Общото съдържание на калций в кръвта на възрастен човек обикновено е около 2,25 –2,75 ммола/л. При недостиг на калций се наблюдава безсъние, нервност, учестен пулс, повишено артериално налягане. Калцият е необходим за предотвратяването на кариес и за стабилизиране на артериалното налягане.

Установено е, че с възрастта се наблюдава прогресивно намаляване на абсорбцията в червата не само на калция, но и на витамин Д, както и образуването на витамин Д в кожата.

Друг важен аспект на действието на органичния калций е неговата онкопрофилактична насоченост. С действието му е свързана активността на регулаторната клетъчна белтъчина – калмодулина. Съотношението между извънклетъчния и вътрешноклетъчния калций, проницаемостта на мембраната за йоните на калция имат важно значение за митотическата активност на клетките.

Магнезий

Физиологичната функция на магнезия е обусловена от участието му като кофактор в редица изключително важни ферментативни процеси. Магнезият е структурен компонент на голям кръг (приблизително 300) ферменти, включително АТФ-зависими ферменти. Има кардиопротекторно действие, като влияе благоприятно на сърцето при нарушен ритъм, ИБС, включително при инфаркт на миокарда, като подобрява съдържанието на кислород в миокарда, ограничавайки зоната на увреждането. Същевременно магнезият има съдоразширяващо действие и спомага за намаляването на артериалното налягане.

Това е антистресов макроелемент с нормализиращо действие върху състоянието на нервната система и нейните висши раздели при нервно напрежение, депресии, неврози. При захарен диабет магнезият предотвратява съдовите усложнения и подобрява функцията на бета-клетките на панкреаса. При заболявания на дихателните органи спомага за разширяването на бронхите и отстраняването на бронхоспазмите. И в двата случая магнезият е важен фактор за терапия (в съчетание с основните средства).

Магнезият има положително влияние върху състоянието на репродуктивната система. По време на менопауза при жените спомага за намаляването на отрицателните прояви на това състояние.

Начин на употреба. За лица над 18 г. – по 1 ч. л. 1–2 пъти дневно по време на хранене. Продължителност на приемане – 1 месец.

Добавете коментар
Вашето име:


Вашият коментар: забележка: HTML не се подържа!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода от картинката:

Няма допълнителни картинки за този продукт.